1/27/2011

Breskvin brod





Sastojci:

5 jaja, ¾ šalice šećera, šalica brašna, 1 vrećica vanilijinog šećera, ½  vrećice ekstrakta od vanilije, ½ vrećice praška za pecivo,  4 žlice ulja, 500 ml kompota od bresaka, 2 vrećice pudinga od vanilije, 200 g margarina sobne temperature.




Priprema:

Pjenasto izmiješati jaja i šećer, te dodati postepeno vanilijin šećer, ekstrakt od vanilije, ulje, te izmiješani prašak za pecivo s brašnom. Staviti peći na cca 30 minuta na 180 stupnjeva.
Sok od kompota iskuhati s pudingom i pustiti da se ohladi. Zatim, dodati margarin i izmiješati mikserom te dodati narezane komadiće breskve i promiješati.
Biskvit prerezati i svaku polovicu namočiti s malo mlijeka. Premazati jedan sloj kolača kremom,  te dodati drugu polovicu i namazati i nju kremom. Za kraj, posložiti ostatak komada bresaka po kolaču. Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.