11/25/2010

Maneštra od fažola




Sastojci:

2 komada sušenih rebarca, 300 g graha (fažola), 3 mrkvice, 4 krumpira, 100 ml pasirane rajčice, 2 žlice jabučnog octa, papar, 2 žličice crvene mljevene slatke paprike, Vegeta, 3 ½ l vode, 200 g tjestenine.

Priprema:

Rebarca, grah, mrkvicu i krumpir staviti kuhati u vodu na laganoj vatri. Nakon sat vremena dodati ocat, papar, papriku,  Vegetu i pasiranu rajčicu i pustiti dalje da se kuha još nekih sat vremena. Izvaditi rebarca i dodati tjesteninu, te pustiti da se još malo prokuha. Očistiti meso rebarca od kosti, te ga nasjeckati i vratiti u maneštru. Pustiti da malo odstoji i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.