10/04/2010

Čokoladni san


Sastojci:

5 jaja, 1 čaša šećera, 1 čaša brašna, pola vrećice praška za pecivo, 5 žlica ulja, 150 g čokolade za kuhanje, 75 g maslaca, 1 žličica miješane marmelade, 50 g grožđica, 50 g brusnica, 1 puding od čokolade, voda, šećer, cimet.





Priprema:

Pjenasto izmiješati jaja i šećer. Načinjenoj pjenastoj smjesi polako dodavati brašno i prašak za pecivo, te ulje. Čokoladu zajedno s maslacem rastopiti na pari, te rastopljenu polako promiješati sa smjesom za tijesto. Staviti peći trideset minuta na 200 stupnjeva.

Nakon   što se tijesto ispeklo, treba  pustiti da se malo ohladi, a u međuvremenu rastopiti žličicu marmelade u 100 ml vode na laganoj vatri te time kasnije preliti tijesto. 

Pola brusnica i grožđica posuti po tijestou, a ostatak prokuhati sa željenom količinom šećera i cimeta u pola litre vode te od toga načiniti žele s praškom za puding od čokolade. Dok je još topao, preliti želeom tijesto. Pustiti da se nekoliko sati ohladi i fino stisne, te narezati na kockice i poslužiti gostima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.