10/04/2010

Perad na šampinjonski


Sastojci:

500 g purećeg zabatka u komadu, 500 g pilećih bataka i krilca, 300 g nasjeckanih šampinjona, 150 g luka, 200 ml spasirane rajčice, papar, curry, lovorov list, Vegeta, slatka mljevena paprika, juha, bijelo vino. 




Priprema:

Nasjeckani luk na lukove i šampinjone pržiti na ulju na laganoj vatri. Nakon što je luk poprimio laganu žutu boju, posložiti meso i zaliti sve juhom te pustiti da se kuha na laganoj vatri. Kad se juha istroši, dodati papra, curry-a, lovorovog lista, Vegete, slatke mljevene paprike i bijelog vina po želji, promiješati, dodati još malo juhe i pustiti da se još neko vrijeme kuha. Kad je meso pečeno, izvaditi ga, a ostatak spasirati i vratiti na vatru. U smjesu dodati spasiranu rajčicu i malo vode. Nakon što je gotovo, može se servirati s kuhanom tjesteninom i kiselim kapuzom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.