5/01/2011

Blitva prelivena palentom




Sastojci:

500 g blitve, 1 šalica palente, 50 g bijelog glatkog brašna, 1 l vode, 3 mlada nasjeckana luka, bosiljak, sol, Vegeta, 100 g sira trapista, 1 vrećica parmezana, 100 ml mlijeka, 1 vrhnje za kuhanje, 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Iskuhati očišćenu blitvu u osoljenoj vodi. Nakon što je blitva kuhana, izvaditi ju, te iskoristiti litru vode u kojoj se kuhala voda i staviti ju ponovo kuhati. Palentu, brašno, nasjeckani luk, Vegetu, parmezan, ulje, mlijeko i malo vode promiješati u zasebnoj posudi. Kada voda počne kuhati, dodati smjesu u nju i miješati dok se palenta ne zgusne. Blitvu poslužiti u posudu za pečenje, preliti s toplom palentom, te dodati naribani sir, vrhnje i malo bosiljka. Staviti u pećnicu da se peče na 200 stupnjeva sve dok se ne načini korica. Pustiti malo da se ohladi, narezati na komade i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.