5/01/2011

Buhtle s džemom od smokava






Sastojci:

3 jaja, 40 g kvasca, 600 g brašna, 300 ml mlijeka, 40 g maslaca, 40 g šećera, sol, cimet, 50 ml ruma, džem od smokava.

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mlijeku te pustiti da se lagano kvasi. Pripremiti jaja, brašno, cimet, sol, šećer, rum i maslac u jednoj posuditi te zaliti s kvascem i početi mijesiti. Cilj jest postići fino glatko tijesto koje će se kasnije pustiti da lagano raste u toplom prostoru. Nakon što je tijesto dosta naraslo, stanjiti ga do debljine pola ležećeg prsta te narezati na manje kvadratiće. Na svaki kvadratić, s malenom žličicom, staviti džem te preklopiti na način da džem ne može izaći tijekom pečenja. Posložiti u posudu, premazati s malo vode te staviti peći u toplu pećnicu na 200 stupnjeva, otprilike 40 minuta, odnosno dokad se ne napravi lijepa kora na dnu kolača. Izvaditi i prekriti mokrom krpom. Kad se malo ohlade, poslužiti na tanjur i posipati šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.