5/01/2011

Bečka prelivena krem-špinatom






Sastojci:

-         bečke – 500 g tanko narezanih pilećih prsa, 2 jaja, 50 ml mlijeka, 100 g krušnih mrvica, 100 g brašna, 1 žličica Vegeta
-         krem-špinat – 300 g kuhanog špinata, 2 režnja češnjaka, maslinovo ulje, 1 žličica Vegeta, 1 žlica brašna, 200 ml mlijeka, 1 kiselo vrhnje


Priprema:

Piletinu namočiti u mlijeku. Jaja izmućkati s Vegetom. Zatim, piletinu umotati u brašno, te izmućkana jaja te krušne mrvice. Ispeći u toplom ulju i posložiti na salvete kako bi salvete upile masnoću. 

Češnjak sitno nasjeckati te staviti da se poprži na maslinovom ulju. Kad češnjak poprimi tamniju boju, dodati sitno nasjeckan špinat i Vegetu. Prodinstati te dodati žlicu brašna, promiješati i zaliti mlijekom. Kad prokuha, lagano dodati vrhnje i miješati sve dok se ne dobije jedna fina zelena kremica. Preliti bečke krem-špinatom i uživati u okusu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.