5/01/2011

Crno-bijeli svijet



  Sastojci:

-         biskvit -4 jaja, 350 g šećera, 200 ml ulja, 200 ml mlijeka, 400 g brašna, 1 vrećica praška za pecivo, 2 žlice kakaa.
-         krema -  400 ml mlijeka, 5 žlica brašna, 100 g šećera, 100 g margarina.
-         glazura – 200 g čokolade za kuhanje, 6 žlica ulja

Priprema:

Pjenasto izmiješati jaja sa šećerom te dodati ulje i mlijeko. Brašno pomiješati s praškom za pecivo te lagano pridodati u smjesu. Podijeliti smjesu na tri dijela, te u jedan dio dodati kakao i promiješati. Peći svaki dio posebno u toploj pećnici na 180 stupnjeva, otprilike po pola sata.

200 ml mlijeka prokuhati, a ostatak promiješati sa šećerom i brašnom. Zatim, kad mlijeko prokuha, dodati izmiješanu smjesu sa šećerom i brašnom te miješati na laganoj vatri sve dok se ne učvrsti. Kad se ohladi, dodati margarin sobne temperature i pjenasto izmiješa. Premazati kremom prvi bijeli sloj biskvita te prekriti ga tamnim. Premazati ponovno kremom i prekriti drugim bijelim biskvitom. Rastopiti čokoladu s uljem na pari te preliti preko kolača. Pustiti da se čokolada stvrdne, narezati na manje šnite te poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.