5/02/2011

Ciabatta s tri vrste sira i rajčicama




Sastojci: 
(cca 10 komada)

2 kom mozzarelle, 40 g ribanog parmezana, 100 g svježeg sira, 2 svježe rajčice, 400 g bijelog glatkog brašna, 100 g  kukuruznog brašna, 100 ml ulja, 100 ml vode, 100  ml mlijeka, 40 g kvasca, 1 žličica šećera, bosiljak, sol, maslinovo ulje.

Priprema:

Rastopiti kvasac u toploj vodi te dodati mlijeko i šećer. Izmiješati i pustiti da odstoji 5 do 10 minuta. Pomiješati bijelo i kukuruzno brašno, pridodati sol i bosiljak te zaliti s nabubrenim kvascem. Početi mijesiti te svojedobno pridodati ulje. Kad se postigne fino i glatko tijesto, prekriti ga folijom i staviti u hladnjak na sat vremena. Izvaditi, rastjeniti te podijeliti na 20 dijelova. 

Mozzarellu i rajčice narezati na sitne komadiće. Parmezan posuti po komadićima, te dodati i svježi sir, maslinovo ulje i bosiljak. Promiješati te staviti kao nadjev na 10 komadića tijesta. Prekriti s ostatkom tijesta, posložiti komade jedan do drugoga na pleh, te ih kistom premazati maslinovim uljem. Staviti peći u toplu pećnicu na 220 stupnjeva. Poslužiti tople uz prikladno piće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.