Sastojci:
Tijesto – 400 g brašna, 2 žumanjka, 300 g margarina sobne temperature, 8 žlica vode
Nadjev – 150 g brašna, 300 g šećera, 6 jaja, 1 l mlijeka, 2 vrećice vanilijinog šećera
Nadjev – 150 g brašna, 300 g šećera, 6 jaja, 1 l mlijeka, 2 vrećice vanilijinog šećera
Priprema:
Izmijesiti tijesto te ga podijeliti u dva dijela, izvaljati na tanko i ispeći u toploj pećnici tako da kore samo poprime laganu žućkastu boju.
Žumanjke pjenasto izmiješati s pola šećera te dodati brašno. Mlijeko zakuhati s vanilijinim šećerom te umiješati smjesu sa žumanjcima dok se ne zgusne. Zatim, dodati snijeg od bjelanjka s drugom polovicom šećera i još malo promiješati na vatri. Mlak i gust nadjev namazati jednu koru i s drugom korom prekriti kolač.
Žumanjke pjenasto izmiješati s pola šećera te dodati brašno. Mlijeko zakuhati s vanilijinim šećerom te umiješati smjesu sa žumanjcima dok se ne zgusne. Zatim, dodati snijeg od bjelanjka s drugom polovicom šećera i još malo promiješati na vatri. Mlak i gust nadjev namazati jednu koru i s drugom korom prekriti kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar
Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.