8/24/2012

Mekana svinjetina s tikvicama i gljivama


Sastojci:
300 g svinjske vratine, 1 luk, 300 g šampinjona, 2 velike tikvice, 500 ml goveđe juhe, 1 žličica Vegete, 1 listić arga, 100 g svježeg peršina.

Priprema:
Narezati luk na režnje i staviti ih da se polako kvrckaju uz 100 ml juhe. Narezati vratinu na male komadiće i dodati ih pomalo požutjelom luku da se polako prži na laganoj vatri. Šampinjone narezati na šnitice, a tikvice na tanke kolutiće i dodati u posudu s mesom. Začiniti nasjeckanim argom, peršinom i Vegetom, te preliti s ostatkom juhe. Poklopiti i pustiti da se polako kuha na laganoj vatri, uz stalno miješanje, sve dok tekućina ne nestane. Poslužiti uz topli prženi krumpir.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.