8/26/2012

Torta u srcu jagode


Sastojci:
1 šalica glatkog brašna, ½ šalice šećera, 3 jaja, 1 žlica kakaa, 1 žlica čokolade u prahu, 2 žlice ulja, 1 vrećica vanilijinog šećera, prstohvat soli, 1 žličica praška za pecivo, 200 ml mascarpone-a, 100 ml slatkog vrhnja, 1 žličica shakea od jagode, 4 žlice šećera, 10 izrezanih svježih jagoda, komadići čokolade.


Priprema:
Pjenasto izmiješati jaja s pola šalice šećera, te dodati vanilijin šećer, sol, ulje, kakao i čokoladu i nastaviti s miješanjem. U brašno prosuti prašak za pecivo te dobivenu mješavinu dodati polako u ostatak smjese i miješati lagano s kuhačom. Pleh premazati uljem, te posuti s malo brašna i zatim uliti smjesu. Biskvit pustiti neka se peče u pećnicu na temperaturi od 180oC cca 30 minuta, odnosno dok se sa strane ne odvoji od pleha. Nakon što se ohladi, odrezati kore tako da torta poprimi oblik srca te prerezati u sredini.
Pjenasto izmiješati mascarpone, shake od jagode, slatko vrhnje i šećer sve dok se ne dobije čvrsta ukusna krema. Biskvit namočiti s malo mlijeka, te premazati prvi sloj torte i posložiti red nasjeckanih jagoda gora. Zatim, prekriti s drugom polovicom biskvita, premazati kremom cijelu tortu te navrh posložiti red nasjeckanih jagoda i posipati krajeve i onda malo vrh torte s komadićima torte. Poslužiti i uživati u slatkom desertu

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.