8/24/2011

Ćufte s brokulastim pireom


Sastojci:
-    ćufte – 500 g mljevenog mesa, 2 žličice Vegete, nešto papra, 3 režnja češnjaka, 100 g kuhane riže, nešto mažurane
-    šugo – 2 bijela luka, svježi peršin, 200 ml pasirane rajčice, 1 žličica Vegete, 2 žlice bijelog vina
-    pire – 1000 g krumpira, 1 žličica soli, 2 brokule, 1 žlica maslaca, 100 ml mlijeka, 1 lica maslinovog ulja




Priprema:
Iskuhajte rižu i procijedite. Meso začiniti Vegetom, paprom, mažuranom i češnjakom te dodati rižu i sve lijepo izmiješati. Od dobivene smjese napraviti male kuglice te ih naglo zapeći na ulju. Izvaditi te na isto ulje popržiti sitno nasjeckan luk. Kad se luk počne žutiti, dodati nasjeckani peršin i Vegetu, te preliti s malo vode i miješati sve dok se luk ne istroši. Zatim, dodati pasiranu rajčicu, malo vode i nastaviti s miješanjem. Kad malo prokuha, vratiti ćufte u šugo i pustiti da još malo prokuhaju zajedno.
Očistiti krumpir i brokule te narezati na male komadiće. Staviti u posudu s vodom, posoliti te staviti kuhati nekih pola sata. Kad krumpir omekša, procijediti vodu, dodati maslac, mlijeko i ulje te dobro izmiksati. Poslužiti pire s ćuftama i uživati u zalogaju.


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.